Pályázat

Étlap

Szállás foglalás


Ajánlatkérés
a
címre 
küdött e-mail-ben!

VAGY

 

Zempléni Pitvaros Pihenő Telkibánya

 

VAGY

Nyitvatartás

Hétfő                        zárva

Kedd                         zárva

Szerda                           12  -  20

Csütörtök                       12  -  20

Péntek                      12  -  20

Sombat                    12  -  20

Vasárnap                12  -  18

Elérhetőségeink

3896 Telkibánya, Rákóczi u.11.

telefon: 46/423-001

mail: pitvarospiheno@gmail.com

pitvaros@lan-partner.hu

foglalas@pitvarospiheno.hu

Látogató számláló

0
0
6
0
1
0
0

Pitvaros story

Telkibánya főutcáján állt, az 1885-ben épült kőház. Nem volt igazán jó állapotban de szép volt, nem csak nekünk másoknak is. Megálltak előtte ki gyönyörködni, ki sajnálkozni. Rozzant kerítésével, megroggyant tetőjével, elhanyagolt udvarával - a mögötte levő dombba építve - sütkérezett a napfényben. A ház mellett egy pince rács ajtós bejárata lapult.

Ennyi ami látszott! Az mondják lakva ismerjük meg egymást. Hát sok rossz dolgot tudtunk meg a kis házról. Beázva, gidres-gödrös földes "padló", beszakadt födém, máló vakolat - ami nem is vakolat hanem tapasztás - de van benne kurázsi. Az a pince járat a II.világháborúban a falu lakosait rejtegette a katonák elől. A víznyelő a mai napig sem tudjuk hová vezette a vizet. Ki vájta ki a pincét? Nem tudjuk, de volt benne kitartás amire - ahogy később kiderült - nekünk is nagy szükségünk volt. Először is ki kellett találni, mi legyen belőle? Ismerek valakit aki - a kifogyhatalan ötletgazda - KITALÁLTA!

A Fotó albumban látható néhány kép az eredeti állapotról illetve a ház felújításáról. Minden úgy maradt ahogy eredetileg megépítették - erre különösen ügyeltünk - de az eltelt majd 130 év kikövetelt egy-két tennivalót. Túl vagyunk rajta, szép lett. Piros tetőjével, hófehér meszelt falával, rendezett udvarával na és az új szomszédsággal, nincs szégyenkeznivalója.

Ismerek egy ácsot, aki azt mondta: " A papír mindent kibír, rajzolni bármit lehet!" Hogy ebben a mondatban mennyi bölcsesség van, azt csak az tudja aki épített már valamit ami nagyobb egy cipős doboznál!

Ismerek egy másik Ács-ot, aki viszont mindent meg tud csináltatni az embereivel!

(Mellesleg a későbbiekben nem kevés álmatlan éjszakát és bonyodalmat okozott az építtető-tulajdonos hölgynek.)

Na de, pozitív gondolkodással a legnagyobb gond is legyőzhető!!!

 

 

Honlap készítés